Valgkampen er herved åpnet!

Fotocredit: MDG 217 PSS

Lørdag 10.juni kl.13 ble den grønne valgkampen i Lørenskog erklært for åpnet ved at kommunestyrerepresentantene Lisa Kara Fröyland og Ernst-Modest Herdieckerhoff fulgte partitradisjonen og plantet et frukttre i Rådhusparken.

10. juni 2017

Tradisjonen med å plante et frukttre i Rådhusparken går tilbake til miljødagen 5.juni i 2015, da partiet for første gang spadde i jorda nedenfor rådhuset og plantet et flott epletre til glede for kommunens befolkning. Dette var en symbolsk handling som markerte starten på en valgkamp som skulle resultere i at Miljøpartiet De Grønne føyk inn i Lørenskog kommunestyre med 2 representanter etter lokalvalget høsten 2015. Frukttreet skulle slå rot slik MDG aktet å gjøre i kommunen, og treets tilstedeværelse ville gi befolkningen glede i form av frukter å forsyne seg av – slik Miljøpartiet De Grønne hadde til hensikt å være til nytte for befolkningen gjennom sitt politiske nærvær i maktas korridorer.

I år falt miljødagen 5.juni på annen pinsedag, og treplantinga ble derfor flyttet til neste lørdag, den 10.juni. Mens man de to foregående årene har smykket parken med epletrær, var det i år et plommetre som fikk kjenne parkjord mellom røttene.