Stortingskandidatene 2017

Lurer du på hvem som får din stemme dersom du stemmer på Miljøpartiet De Grønne i Akershus?
Her er toppkandidatene på Akershus-lista til stortingsvalget 11.september 2017.

 

20. august 2017

1.kandidat: Rasmus Hansson 
Rasmus Johan Michael Hansson er 63 år. Han er nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne (sammen med Une Aina Bastholm), og har siden forrige stortingsvalg i 2013 representert Miljøpartiet De Grønne på Stortinget gjennom direktemandat fra Oslo fylke. I år stiller han som førstekandidat for Akershus, sitt hjemfylke.

Rasmus er bosatt på Muren i Bærumsmarka og sykler hver dag til jobben på Stortinget. Han er utdannet biolog og en erfaren miljøverner med lang fartstid fra både aktivisme og organisasjon, samt innenfor forvaltningen. Han var generalsekretær i WWF (Verdens Villmarksfond) fra 2000 til 2012 og har blant annet vært direktør for miljøforvaltning ved Norsk Polarinstitutt og for NORADs miljøvernprogram.

2.kandidat: Kristin Antun
Kristin Antun er 37 år. Hun er i dag heltidspolitiker for Miljøpartiet De Grønne i Akershus fylkesting og kommunestyrerepresentant i Nannestad kommune. Kristin har en mastergrad i freds- og konfliktstudier fra UiO og arbeidserfaring blant annet fra Nobelinstituttet og fra mottak av innvandrere og asylsøkere i kommunal forvaltning.

3.kandidat: Øyvind Solum
Øyvind er 52 år. Han er gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne på fylkestinget i Akershus og for kommunestyregruppa i Nesodden og leder av den tverrpolitiske Rovviltnemnda for Oslo, Akershus og Østfold. Øyvind er utdannet sosialantropolog.

Øvrige plasseringer:
På æresplassene nederst på stortingslista for Akershus finner man sanger Maj-Britt Andersen (51 år) og den erfarne politikeren Bente Bakke (75 år). Maj-Britt er en folkekjær artist med stort repertoar og lang fartstid i musikk- og underholdningsbransjen, og hun har også politisk erfaring fra kommunestyrearbeid hjemme i Asker kommune. Bente er tidligere stortingsrepresentant for Høyre, et parti hun også var miljøpolitisk talsperson for, og nå representerer hun Miljøpartiet De Grønne i Vestby kommune.