Lokallaget har fått 2 talspersoner!

Fotocredit: MDG 2016 SS

I helga (lørdag 30.1.2016) avholdt Miljøpartiet De Grønne sitt første årsmøte som kommunestyreparti i Lørenskog.

 

Partiet valgte å gjenoppta den gamle grønne partiskikken med to talspersoner, en kvinne og en mann, etter et par år med lokallagsleder Snorre Sletvold ved roret. Til talspersoner for lokallaget ble valgt Lisa Kara Fröyland (41) og Ernst-Modest Herdieckerhoff (52), som begge ble valgt inn i kommunestyret ved sist lokalvalg.

 

30. januar 2016

Etter to år i vervet takket Snorre Sletvold for seg som lokallagsleder, men fortsetter i styret i ny rolle som kasserer. Til talspersoner ble Lisa Kara Fröyland og Ernst-Modest Herdieckerhoff valgt. Øvrig styre vil i 2016 bestå av André Helgestad, Eli Sundby, Rolf Hay, Nils Gustav Roland – til sammen sju personer.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi får vist fram likestilling og demokrati i praksis gjennom å ha to likestilte talspersoner for lokallagsstyret i stedet for én leder, sier Fröyland.

 

Hun har fartstid som den ene av partiets nasjonale talspersoner så langt tilbake som i årene 2000 til 2003, før partiets gjennombrudd i norsk politikk. Hun har også vært del av en talsperson-duo for ungdomspartiet Grønn Ungdom 1996 til 2000.

Herdieckerhoff har etter høstens grønne valgskred etablert seg som den ene halvparten av Lørenskog ordfører-duo og ser fram til å jobbe like godt i den nye talsperson-duoen i lokallaget.

Fokus for lokallaget i mellomvalgsåret 2016 vil bli på å konsolidere laget og rekruttere til den politiske aktiviteten rundt kommunestyregruppa.